Tuntikuvaukset ja ohjaajat

AIKUISTEN TUNNIT

Aikuisbaletti (Maria Beseghi)
Tunnilla tutustutaan aloittelijaystävällisesti klassisen baletin liikekieleen. Tunti sopii kaikille baletista kiinnostuneille aikuisillle iästä tai sukupuolesta riippumatta. Balettitunti alkaa tangossa tehtävillä harjoituksilla, jonka jälkeen siirrytään keskilattiasarjoihin ja tilan poikki liikkuviin askelikkoihin. Lopputunnista harjoitellaan lyhyitä tanssillisia koreografioita klassisen musiikin tahdissa. Baletti on erinomainen laji parantamaan ryhtiä, notkeutta ja kehonhallintaa. Se myös vaatii ja kehittää keskittymiskykyä. Mikä olisikaan parempi tapa rauhoittua viikonlopun viettoon kuin perjantai-iltainen balettitunti! 

Bailailo (Marjan Aqazada)
​Hauska ja vauhdikas eri tanssilajeja sekoittava tunti, joka sopii iloisesta meiningistä ja tanssin huumasta pitäville! Tekniikka lisää selkärangan liikkuvuutta ja keskivartalon lihasten hallintaa. Tunti sopii kaiken kuntoisille ja ikäisille. Tule rohkeasti mukaan!

Dynaaminen hathajooga (Aleksandra Jounila maanantai ja Sirkku Heikari-Perttilä sunnuntai)
Dynaaminen hathajooga on fyysistä hathajoogaa, jolla tehdää kehonhallintaa parantavia asanoita. Oikea hengittäminen ja asanat ovat hathajoogan kulmakiviä. Pyrkimyksenä on kehon ja mielen hyvä hallinta. Dynaaminen hathajooga lisää kehon voimaa, keskittymistä ja puhdistaa kehoa. Jatko sopii jo aiemmin MNV:n joogassa käyneille tai muuten joogaa harrastaneille, Avoimessa tasossa käydään perusasanoita ja aurinkotervehdystä tarkemmin läpi. Tunti sopii aloittelijoille ja vähän joogaa harrastaneille. Molemmilla tunneilla ohjataan asanat linjaukseen perustuen mahdollisimman perusteellisesti.

Flow gym (Sanna Valkiala)
Tule kokemaan voimistelun ja tanssin flow! Flow gym -tunnilla uppoudumme kokonaisvaltaisesti liikkeen ja musiikin maailmaan. Helpot ja vauhdikkaat sarjat vuorottelevat keskittyneen, virtaavan liikkeen kanssa. Tunti tarjoaa iloa keholle ja mielelle, voimaa ja hallintaa syville lihaksille, monipuolista liikettä selkärangalle ja raajoille sekä rytmin harmoniaa. Flow gym parantaa ryhtiä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rentouttaa. Tunnin lopussa venytellään rauhassa.

Hathajooga (Sanna Valkiala tiistain ryhmä)
Hathajoogatunneilla availemme, vahvistamme ja rentoutamme kehoa lempeästi hengityksen tahtiin. Tyynnytämme hermoston ja mielen iltaan ja hyvään uneen. Avoimessa tasossa tunti sopii aloittelijoille ja enemmän joogaa harrastaneille. Mukaan lämpimät vaatteet tai viltti loppurentoutusta varten.

Itämainen tanssi (Marjan Aqazada)
Marjanin uudella itämaisen tanssin tunnilla tanssitaan erilaisia itämaisia tansseja. Itämainen tanssi kehittää vyötärön ja lantion seudun lihaksistoa ja se voi auttaa selän ongelmissa.

Kahvakuula (Kirsi Holopainen)
Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, aloittaminen ei vaadi valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kahvakuula soveltuu koko kehon liikkeisiin. Kahvakuulatunnilla kaikki isot lihasryhmät ovat töissä. Lihakset kautta kropan saavat liikettä. Kahvaharjoitteilla kehitetään koko kehon lihasvoimaa. Kahvakuulaharjoitteet kehittävät lihaskuntoa, kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Sopii kaikille.

Kehohuoltamo (Sirkku Heikari-Perttilä)
Tunnilla tehdään erilaisia liikeharjoituksia, jotka huoltavat kehoa ja lisäävät hyvinvointia. Vahvistamme kehon keskilinjaa, lisäämme liikkuvuutta ja kehotietoisuutta, kohotamme ryhtiä, vapautamme hengitystä sekä rentoudumme ja nautimme liikkeen virtaavasta ilosta luovan liikkeen ja tanssin keinoin. Toimintaa leimaa lempeys, erilaisten liikeharjoitusten kokeileminen tutkivalla otteella ja oman kehon kuunteleminen. Tunnilla on myös mahdollisuus keskustella harjoituksista lyhyesti. Tunti sopii kaikille.

Keppijumppa (Liisa Aarto)
Tunti on helppo ja sopivan tehokas kunnonkohotustunti, joka kehittää liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä parantaa lihastasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Sopii kaikenikäisille.

Pilates (Maria Beseghi)
Pilates on matalasykkeinen, mutta tehokas kehonhuoltolaji, joka sopii aivan kaikille peruskuntoilijoista ammattiurheilijoihin. Pilatestunti koostuu eri lihasryhmät läpikäyvistä dynaamisista harjoitteista, joissa ylläpidetään yhteys vahvaan keskustaan. Liikkeet tehdään suurimmaksi osaksi matolla, joten harjoittelu ei rasita niveliä. Pilatesta kuvaa hyvin motto "laatu korvaa määrän". Liikkeeseen keskittyminen omat yksilölliset liikeradat huomioiden on tärkeämpää kuin liikkeen koko tai toistojen lukumäärä. Syvä, tietoinen hengitys sitoo liikkeet yhdeksi virtaavaksi kokonaisuudeksi ja parantaa keho-mieli-yhteyttä. Säännöllisen pilatesharrastuksen hyödyt huomaa nopeasti arkipäivässä, kun syvien tukilihasten aktivoimisen myötä ryhdin ylläpidosta tulee kevyempää. Pilates vahvistaa ja notkistaa kehoa tasapainoisesti. Tunnit pidetään suomeksi ja englanniksi.

Plussatunti (Marjaana Mäenpää)
Kaikki liikunta on plussaa! Matalan kynnyksen jumppa, jonka tarkoituksena on liikunnan ilon lisäksi parantaa toimintakykyä tekemällä lihaskuntoa ja liikkuvuutta lisääviä liikkeitä. Treenataan yhdessä rennosti, mutta tosissaan! Tunnin perustava ajatuksena on, että liikunta ja lihaskuntoharjoittelu kuuluvat kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille. Tunnilla käytetään erilaisia välineitä, kuten kahvakuulia tai kuminauhoja. Liikkeet ovat tehokkaita ja helppoja. Yleensä lopussa kiertoharjoittelua. Ei sisällä hyppyjä eikä makuullaan tehtäviä liikkeitä.

Peppujumppa (Kaisa Mauranen,  Kirsi Holopainen)
Tämä tunti on takuulla p*rseestä! Perusjumppa, jossa kohenee sekä kestävyys että lihaskunto erityisesti alaraajoissa. Sykkeennosto-osiossa helpot askelkuviot, tehokkaat lihaskuntoliikkeet ja loppuvenyttelut.

Teho-tunti (Kaisa Mauranen)
Teho-tunnilla nostetaan sykettä, kuormitetaan vartalon isoja lihasryhmiä ja harjoitellaan peruskestävyyttä. Tavoitteena on kehittää aerobista kuntoa, lihasvoimaa, tasapainoa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Sykkeen nostot koostuvat helpoista askeleista ja hypyistä. Lihaskuntoliikkeet ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osuudesta ja palauttavasta venyttelystä. Tunnilla vuorottelevat teemat HIIT, Circuit ja kehonpainoharjoittelu. Hyödynnämme tunnilla vaihtelevasti välineitä, kuten vastuskuminauhaa, käsipainoja, kahvakuulaa ja keppiä. Tunti sopii naisille ja miehille.

Voima ja liikkuvuus  (Kirsi Holopainen)
Lihaskunto- ja liikkuvuustunti, joka sopii kaikille. Tunti alkaa rankaa, niveliä ja lihaksia treeniin valmistavalla alkulämmittelyllä ja dynaamisilla liikkeillä. Lihaskunto-osuus painottuu voimaan ja kehonhallintaan. Tämä tunti kannattaa ottaa osaksi viikkorutiinia, sillä parempi liikkuvuus mahdollistaa paremman voimantuoton. Tunti sopii myös aloitteiljoille.

Äijäjumppa (Kaisa Mauranen)
Helppoa ja tehokasta jumppaa. Alkulämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskuntoliikkeitä sekä rentouttava loppuvenyttely.

Äiti-lapsi pilates (Maria Beseghi)
Liiku vauvan kanssa ja  paranna ryhtiäsi, keskivartaloasi- ja lantionpohjaasi. Pidä hauskaa treenaamalla muiden äitien kanssa! Tunnit järjestetään kannustavassa ja ystävällisessä ilmapiirissä, jossa äidit voivat treenata turvallisesti ja olla yhdessä pienokaistensa kanssa. Ennen synnytystä tai sen jälkeen tapahtuvaan harjoitteluun erikoistunut ohjaajamme Maria opastaa sinut tunnin läpi yhdistäen pilatesta, lantion terveyttä ja tanssia.

Tunnit sopivat äideille, joilla on ollut normaali alatiesynnytys ja synnytyksestä on kulunut vähintään 4 viikkoa. Jos sinulle on tehty keisarinleikkaus tai synnytyksen yhteydessä on ollut vaikeita kudosten repeytymisiä (episiotomia), odota synnytyksen jälkeistä lääkärikäyntiäsi ja terveydenhoidon asiantuntijan suositusta aloittaa liikuntaharrastus. Tunti on tarkoitettu vauvoille, jotka eivät vielä ole oppineet kävelemään, ikäsuositus 0-1 vuotta. Kurssit pidetään suomeksi ja englanniksi.

LASTEN JA NUORTEN TUNNIT, PERHETUNNIT

Baletti (Lotta Suomi)
Pääpaino lasten baletissa on lapselle luontaisen tanssillisen ilmaisun ja eläytymisen tukemisessa.Tunti johdattaa pienet tanssijat baletin liikekieleen mielikuvituksen siivin. Liikkuvuutta ja kehonhallintaa lähestytään tarinallisten tehtävien kautta. Balettitunti sisältää monipuolisesti liikkeitä rauhallisista ja keskittyneistä tunnelmista energisiin hyppyihin. Baletin harrastaminen kehittää koordinaatiokykyä ja rytmitajua sekä antaa hyvän pohjan tuleville tanssillisille ja liikunnallisille harrastuksille.

Metsäliikkis (Minna Kallis)
Perheliikuntaa metsässä. Liikutaan ja leikitään mielikuvituksen siivittämänä, selkein säännöin ja iloisesti seikkaillen lähimetsässämme. Ryhmä kokoontuu säällä kuin säällä metsässä, joten sään mukainen varustus on tärkeä. Tunnin tavoitteena on hiki ja hymy niin lapsille kuin vanhemmille! Tapaamme tunnin alussa Koivikkotien leikkipuistossa. Tunnille osallistutaan vanhemman kanssa.

Perheliikunta (Vera Nevanlinna)
Perheliikuntatunnilla yhdistyvät rytmit, tanssi, leikki ja perusliikuntataitojen harjoittelu. Tunneilla lapsi oppii ikäkauteen soveltuvia perusliikuntataitoja sekä hahmottamaan omaa kehoa. Aikuinen saa mahdollisuuden virkistyä heittäytymällä liikkumiseen ja leikkiin sekä ideoita kotiin vietäväksi. Yhteinen kokemus ja lapsen kanssa yhdessä liikkuminen ja temppuileminen edistävät aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Tunneilla tutustutaan myös erilaisiin välineisiin, kuten palloihin, vanteisiin ja hernepusseihin. Jokaisella tunnilla on pieni rentoutumishetki ja yksinkertainen alku- ja lopputanssi. Perheliikuntatunti sopii noin 1-5 vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen/muille läheisille aikuisille.

Sirkustelu (Venla Noronen)
Tunneilla harjoitellaan ja kokeillaan perusakrobatia ja erilaisi sirkustemppuja. Haluamme mahdollistaa lapsille liikkumisen positiivisessa ja turvallisessa ympäristössä unohtamatta leikkejä ja liikunnan iloa. 

Street-tunti (Lotta Suomi)
Tanssitunti 5-9 -vuotiaille lapsille, jossa tutustutaan tanssin perusteisiin ja sytytetään tanssin iloa. Tunnilla tehdään erityisesti katutanssehin pohjautuvia tanssiharjoitteita, harjoitellaan perusliikuntataitojen lisäksi mm. rytmejä, luovuutta ja musikaalisuutta, ja tehdään lyhyitä tanssisarjoja liikkumisen iloa unohtamatta. Tunti sopii kaikille tanssista kiinnostuneille lapsille, ja tunnille voi osallistua joko paljain jaloin tai halutessaan katutanssille ominaisesti sisäliikuntaan sopivilla kengillä.

Temppujumppa (Yi Yun Zhou)
Temppujumpassa liikutaan monipuolisesti ja kehitetään liikunnallisia perustaitoja, kehonhallintaa ja ketteryyttä. Tuntiteeman mukaan tunnilla painottuu eri kerroilla eri asioihin esim. tasapainoon, leikinkehittelyyn. Ryhmät sopivat kaikille eikä vaadi aiempaa kokemusta. Mukaan kevyt vaatetus ja juomapullo. Halutessaan sisätossut. 

 

 

OHJAAJAT

NIMIRYHMÄ
Liisa Aartokeppijumppa
Marjan Aqazadabailailo, itämainen tanssi
Maria Beseghipilates
Sirkku Heikari-Perttilädynaaminen hathajooga, alkeet, kehopaja
Kirsi Holopainenkahvakuula, voima ja liikkuvuus, peppujumppa
Aleksandra Jouniladynaaminen hathajooga, jatko
Minna Kallismetsäliikkis
Kaisa Mauranenäijäjumppa, peppujumppa, tehotunti
Marjaana Mäenpääplussatunti
Vera Nevanlinnaperheliikunta, pilates
Venla Noronensirkustelu
Peetu Salonenhydrobic
Lotta Suomilasten baletti, lasten street-tanssi, aikuisbaletti
Sanna Valkialaflow gym, hathajooga
Yi Yun Zhouhydrobic, temppujumppa