Tuntikuvaukset

 

AIKUISTEN TUNNIT

 

Aikuisbaletti

Tunnilla tutustutaan aloittelijaystävällisesti klassisen baletin liikekieleen. Tunti sopii kaikille baletista kiinnostuneille aikuisillle iästä tai sukupuolesta riippumatta. Balettitunti alkaa tangossa tehtävillä harjoituksilla, jonka jälkeen siirrytään keskilattiasarjoihin ja tilan poikki liikkuviin askelikkoihin. Lopputunnista harjoitellaan lyhyitä tanssillisia koreografioita klassisen musiikin tahdissa.  Baletti on erinomainen laji parantamaan ryhtiä, notkeutta ja kehonhallintaa. Se myös vaatii ja kehittää keskittymiskykyä. Mikä olisikaan parempi tapa rauhoittua viikonlopun viettoon kuin perjantai-iltainen balettitunti! 


Dynaaminen hathajooga

Dynaaminen hathajooga on fyysistä hathajoogaa, jolla tehdää kehonhallintaa parantavia asanoita. Oikea hengittäminen ja asanat ovat hathajoogan kulmakiviä. Pyrkimyksenä on kehon ja mielen hyvä hallinta.Dynaaminen hathajooga lisää kehon voimaa, keskittymistä ja puhdistaa kehoa. Jatko sopii jo aiemmin MNV:n joogassa käyneille tai muuten joogaa harrastaneille, Alkeissa käydään perusasanoita ja aurinkotervehdystä tarkemmin läpi. Tunti sopii aloittelijoille ja vähän joogaa harrastaneille. Molemmilla tunneilla ohjataan asanat linjaukseen perustuen mahdollisimman perusteellisesti.

Flow gym

Tule kokemaan voimistelun ja tanssin flow! Flow gym -tunnilla uppoudumme kokonaisvaltaisesti liikkeen ja musiikin maailmaan. Helpot ja vauhdikkaat sarjat vuorottelevat keskittyneen, virtaavan liikkeen kanssa. Tunti tarjoaa iloa keholle ja mielelle, voimaa ja hallintaa syville lihaksille, monipuolista liikettä selkärangalle ja raajoille sekä rytmin harmoniaa. Flow gym parantaa ryhtiä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rentouttaa. Tunnin lopussa venytellään rauhassa.

Kahvakuula

Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, aloittaminen ei vaadi valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kahvakuula soveltuu koko kehon liikkeisiin.

Kahvakuulatunnilla kaikki isot lihasryhmät ovat töissä. Lihakset kautta kropan saavat liikettä. Kahvaharjoitteilla kehitetään koko kehon lihasvoimaa. Kahvakuulaharjoitteet kehittävät lihaskuntoa, kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta.

Sopii kaikille.

Keppijumppa

Tunti on helppo ja sopivan tehokas kunnonkohotustunti, joka kehittää liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä parantaa lihastasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Sopii kaikenikäisille.

Bailailo

Hauska ja vauhdikas eri tanssi-lajeja sekoittava tunti, joka sopii iloisesta meiningistä ja tanssin huumasta pitäville! 
Tekniikka lisää selkärangan liikkuvuutta ja keskivartalon lihasten hallintaa. Tunti sopii kaiken kuntoisille ja ikäisille. Tule rohkeasti mukaan!

 

Pilates

Pilates on matalasykkeinen, mutta tehokas kehonhuoltolaji, joka sopii aivan kaikille peruskuntoilijoista ammattiurheilijoihin. Pilatestunti koostuu eri lihasryhmät läpikäyvistä dynaamisista harjoitteista, joissa ylläpidetään yhteys vahvaan keskustaan. Liikkeet tehdään suurimmaksi osaksi matolla, joten harjoittelu ei rasita niveliä. Pilatesta kuvaa hyvin motto "laatu korvaa määrän". Liikkeeseen keskittyminen omat yksilölliset liikeradat huomioiden on tärkeämpää kuin liikkeen koko tai toistojen lukumäärä. Syvä, tietoinen hengitys sitoo liikkeet yhdeksi virtaavaksi kokonaisuudeksi ja parantaa keho-mieli-yhteyttä. Säännöllisen pilatesharrastuksen hyödyt huomaa nopeasti arkipäivässä, kun syvien tukilihasten aktivoimisen myötä ryhdin ylläpidosta tulee kevyempää. Pilates vahvistaa ja notkistaa kehoa tasapainoisesti. 

Nellyn lempeässä mutta määrätietoisessa ohjauksessa jokainen pääsee haastamaan itseään omia rajojaan kunnioittaen. 

 

Plussatunti

Matalan kynnyksen jumppa, jonka tarkoituksena on liikunnan ilon lisäksi parantaa toimintakykyä tekemällä lihaskuntoa ja liikkuvuutta lisääviä liikkeitä. Treenataan yhdessä hauskasti ja rennosti ja opetellaan samalla turvallisen harjoittelun perusteita rauhallisesti ja niveliä hellien. Tunnin perustava ajatuksena on, että liikunta ja lihaskuntoharjoittelu kuuluvat kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille. Tunnilla käytetään erilaisia välineitä, kuten kahvakuulia tai kuminauhoja. Ei sisällä hyppyjä eikä makuullaan tehtäviä liikkeitä!

 

Sporttijumppa

Reipastahtinen perusjumppa, jossa kohenee sekä kestävyys että lihaskunto. Sykkeennosto-osiossa helpot askelkuviot, tehokkaat lihaskuntoliikkeet ja loppuvenyttelut.

 

Teho-tunti

Teho-tunnilla nostetaan sykettä, kuormitetaan vartalon isoja lihasryhmiä ja harjoitellaan peruskestävyyttä. Tavoitteena on kehittää aerobista kuntoa, lihasvoimaa, tasapainoa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Sykkeen nostot koostuvat helpoista askeleista ja hypyistä. Lihaskuntoliikkeet ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osuudesta ja palauttavasta venyttelystä. Tunnilla vuorottelevat teemat HIIT, Circuit ja kehonpainoharjoittelu. Hyödynnämme tunnilla vaihtelevasti välineitä, kuten vastuskuminauhaa, käsipainoja, kahvakuulaa ja keppiä.

Tunti sopii naisille ja miehille.

 

Voima ja liikkuvuus 

Lihaskunto- ja liikkuvuustunti, joka sopii kaikille. Tunti alkaa rankaa, niveliä ja lihaksia treeniin valmistavalla alkulämmittelyllä ja dynaamisilla liikkeillä. Lihaskunto-osuus painottuu voimaan ja kehonhallintaan. Tämä tunti kannattaa ottaa osaksi viikkorutiinia, sillä parempi liikkuvuus mahdollistaa paremman voimantuoton. Tunti sopii myös aloitteiljoille.

Äijäjumppa 

Helppoa ja tehokasta jumppaa. Alkulämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskuntoliikkeitä sekä rentouttava loppuvenyttely.

 

 

LASTEN JA NUORTEN TUNNIT, PERHETUNNIT

 

 

Jumppakoulu 3 -  6 v. (Saara):

Jumppakoulussa opitaan voimistelun alkeita leikin ja mielikuvituksen avulla. Lapsi oppii oman kehon toiminnasta ja kehittämään omaa ketteryyttään. Ryhmässä liikkumisen avulla lapsi oppii sosiaalisia taitoja ja saa hyvän pohjan liikunnallisiin harrastuksiin.

Lasten baletti 4 - 6 v. (Nelly):

Pääpaino lasten baletissa on lapselle luontaisen tanssillisen ilmaisun ja eläytymisen tukemisessa.Tunti johdattaa pienet tanssijat baletin liikekieleen mielikuvituksen siivin. Liikkuvuutta ja kehonhallintaa lähestytään tarinallisten tehtävien kautta. Balettitunti sisältää monipuolisesti liikkeitä rauhallisista ja keskittyneistä tunnelmista energisiin hyppyihin. Baletin harrastaminen kehittää koordinaatiokykyä ja rytmitajua sekä antaa hyvän pohjan tuleville tanssillisille ja liikunnallisille harrastuksille. 

 

Peli-palloilu ja tempputunnit 5-10 v (Meeri ja Erica)

Tuntiin kuuluu mm. erilaisia liikuntaleikkejä, palloilulajien perusteita ja hauskoja temppuratoja. Leikinomaisuus, monipuolisuus ja kannustava ilmapiiri ovat meille tärkeitä.

 

Perheliikunta 1 - 5 v. (Minna):

Olen Minna, tämän kauden perheliikuntatuntien ohjaaja. Omia kiinnostuksen kohteitani ja mielipuuhiani ovat luontoliikunta sekä joukkuelajien tuoma hauskuus. Tavoitteenani perheliikuntatuntien ohjaajana on luoda selkeillä säännöillä ja rikkaalla mielikuvituksella tila, jossa kaikilla on mukava liikkua yhdessä leikin siivittämänä.Olen Minna, tämän kauden perheliikuntatuntien ohjaaja. Omia kiinnostuksen kohteitani ja mielipuuhiani ovat luontoliikunta sekä joukkuelajien tuoma hauskuus. Tavoitteenani perheliikuntatuntien ohjaajana on luoda selkeillä säännöillä ja rikkaalla mielikuvituksella tila, jossa kaikilla on mukava liikkua yhdessä leikin siivittämänä.

Temppu-akro 5-7 v (Meeri ja Saara):

Temppu-akro tunnilla tutustutaan akrobatian perusliikkeisiin kuten kuperkeikkoihin, kärrynpyöriin ja käsilläseisonaan. Tunnilla keskitytään temppuiluun ja akrobatrian tavoin kehittämään lapsen koordinaatiota sekä vartalonhallintaa mukavassa ja positiivisessä treeniympäristössä. Ryhmän kanssa tehdään pienimuotoinen esitys MNV:n joulujuhlaan.

Sirkus-alkeet  5-7 v (Meeri ja Saara):

Sirkus-alkeet tutustutaan akrobatian perusliikkeisiin kuten kuperkeikkoihin, kärrynpyöriin sekä käsilläseisontaan. Tunnilla keskitytään temppuilun ja akrobatian myös vartalon hallintaan. Tunnit pidetään mukavassa ja positiivisessa treeniympäristössä. Ryhmän kanssa tehdään myös pienimuotoinen esitys MNV:n joulujuhlaan.

 


.