Tuntikuvaukset

 

AIKUISTEN TUNNIT

 

Aikuisbaletti

Tunti rakentuu klassisen baletin liikesarjoista. Harjoituksia tehdään tangossa, keskilattialla ja liikkuen tilan poikki. Tunneilla keskitytään baletin tekniikkaan, jonka kautta kehitetään mm. ryhtiä, lihaskuntoa, kehon linjauksia, liikkuvuutta sekä tanssillisuutta. Tunneilla tehdään myös pieniä repertuaareja tuntien lopuksi. Aikuisbaletin tunnilla pääsee sukeltamaan klassisen baletin tekniikkaan kannustavalla otteella.

 

Akrojooga

Akrojooga yhdistää pariakrobatiaan joogan sekä thaihieronnan elementtejä. Tunnilla tehdään akrobaattisia liikkeitä ja liikesarjoja vähintään kolmen hengen ryhmissä, joissa base (pohja) pitää kontaktin maahan ja kannattelee flyeria (lentäjä) jalkojensa tai käsiensä päällä. Sportteri varmistaa, että basen ja flyerin tekemät temput tapahtuvat turvallisesti ja voi tarvittaessa auttaa oikeiden linjauksien löytämisessä. Tunnilla opetellaan asiat perusteellisesti ja kaikki kolme roolia tulevat varmasti tutuiksi.

Akrojoogassa innostaa erityisesti yhdessä tekeminen ja onnistuminen. Et tarvitse paria etkä aikaisempaa kokemusta akrobatiasta tai joogastakaan. Mukaan rohkea ja leikkisä mieli sekä vaatteet, joissa on mukava liikkua.

Katso esittelyvideoDynaaminen hathajooga

Dynaaminen hathajooga on fyysistä hathajoogaa, jolla tehdää kehonhallintaa parantavia asanoita. Oikea hengittäminen ja asanat ovat hathajoogan kulmakiviä. Pyrkimyksenä on kehon ja mielen hyvä hallinta.Dynaaminen hathajooga lisää kehon voimaa, keskittymistä ja puhdistaa kehoa. Jatko sopii jo aiemmin MNV:n joogassa käyneille tai muuten joogaa harrastaneille, Alkeissa käydään perusasanoita ja aurinkotervehdystä tarkemmin läpi. Tunti sopii aloittelijoille ja vähän joogaa harrastaneille. Molemmilla tunneilla ohjataan asanat linjaukseen perustuen mahdollisimman perusteellisesti.

Flow gym

Tule kokemaan voimistelun ja tanssin flow! Flow gym -tunnilla uppoudumme kokonaisvaltaisesti liikkeen ja musiikin maailmaan. Helpot ja vauhdikkaat sarjat vuorottelevat keskittyneen, virtaavan liikkeen kanssa. Tunti tarjoaa iloa keholle ja mielelle, voimaa ja hallintaa syville lihaksille, monipuolista liikettä selkärangalle ja raajoille sekä rytmin harmoniaa. Flow gym parantaa ryhtiä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rentouttaa. Tunnin lopussa venytellään rauhassa.

Kahvakuula

Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, aloittaminen ei vaadi valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kahvakuula soveltuu koko kehon liikkeisiin.

Kahvakuulatunnilla kaikki isot lihasryhmät ovat töissä. Lihakset kautta kropan saavat liikettä. Kahvaharjoitteilla kehitetään koko kehon lihasvoimaa. Kahvakuulaharjoitteet kehittävät lihaskuntoa, kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta.

Sopii kaikille.

Keppijumppa

Tunti on helppo ja sopivan tehokas kunnonkohotustunti, joka kehittää liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä parantaa lihastasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Sopii kaikenikäisille.

Latinmix 

Hauska ja vauhdikas eri lattari-lajeja sekoittava tunti, joka sopii iloisesta meiningistä ja tanssin huumasta pitäville! Tunnilla tutustutaan eri lattarilajeihin lyhyiden askelsarjojen muodossa (mm. merengue, salsa, chachacha, bachata). Latinalaistanssit ovat pääsääntöisin kotoisin Latinalaisesta Amerikasta.
Lattaritekniikka lisää selkärangan liikkuvuutta ja keskivartalon lihasten hallintaa. Tunti sopii kaiken kuntoisille ja ikäisille. Tule rohkeasti mukaan!

 

Pilates

Pilatestunnit ovat matalan kynnyksen tunteja, koska pilates on laji, jossa jokainen voi haastaa itseään juuri itselle sopivalla tasolla. Liikkeiden progressiot etenevät niin että jokaiselle tulee henkilökohtainen kokemus omasta edistymisestään. Tunneilla korostuu rauhallinen läsnäolo, yhdistämme hengityksen liikkeeseen ja haemme sitä kautta jokaiseen tuntiin pienen flow`n. Näin saamme hetkeksi ajatukset irti arjesta ja aikaa vain itselle. Unohtamatta koskaan leikkimielisyyttä ja kepeyttä.

Tervetuloa lämpimästi tunneille mukaan, ennakko-osaamista ei edellytetä vaan lähdetään tutkimusmatkalle omaan itseen!

 

Pilates on liikuntamuoto, jota lähes kuka tahansa voi harrastaa. Pilatesliikkeitä voidaan soveltaa sopimaan kaikille kehotyypeille ja kuntotasoille. Pilates menetelmästä hyötyvät niin kuntoilijat, urheilijat kuin liikunta-alan ammatilaisetkin. Sen avulla he voidaan parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa. Lisäksi opitaan käyttämään kehon niveliä ja lihaksia tasapuolisesti, jolloin liian aktiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon lihakset yhdessä ryhtiä tukevien lihasten kanssa vahvistuvat. Tunneilla käytetään erilaisia välineitä, esimerkiksi Pilatesrenkaita tai kuminauhoja.

 

Plusleidit

Matalan kynnyksen jumppa. Plussakokoisten naisten oma alkeistunti, jonka tarkoituksena on parantaa toimintakykyä tekemällä lihaskuntoa ja liikkuvuutta lisääviä liikkeitä. Treenataan yhdessä hauskasti ja rennosti ja opetellaan samalla turvallisen harjoittelun perusteita rauhallisesti ja niveliä hellien. Tunnin perustava ajatuksena on, että liikunta ja lihaskuntoharjoittelu kuuluvat kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille. Ei sisällä hyppyjä. 

 

Sporttijumppa

Reipastahtinen perusjumppa, jossa kohenee sekä kestävyys että lihaskunto. Sykkeennosto-osiossa helpot askelkuviot, tehokkaat lihaskuntoliikkeet ja loppuvenyttelut.

Teho-tunti

Teho-tunnilla nostetaan sykettä, kuormitetaan vartalon isoja lihasryhmiä ja harjoitellaan peruskestävyyttä. Tavoitteena on kehittää aerobista kuntoa, lihasvoimaa, tasapainoa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Sykkeen nostot koostuvat helpoista askeleista ja hypyistä. Lihaskuntoliikkeet ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osuudesta ja palauttavasta venyttelystä. Tunnilla vuorottelevat teemat HIIT, Circuit ja kehonpainoharjoittelu. Hyödynnämme tunnilla vaihtelevasti välineitä, kuten vastuskuminauhaa, käsipainoja, kahvakuulaa ja keppiä.

Tunti sopii naisille ja miehille.

 

Voima ja liikkuvuus 

Lihaskunto- ja liikkuvuustunti, joka sopii kaikille. Tunti alkaa rankaa, niveliä ja lihaksia treeniin valmistavalla alkulämmittelyllä ja dynaamisilla liikkeillä. Lihaskunto-osuus painottuu voimaan ja kehonhallintaan. Tämä tunti kannattaa ottaa osaksi viikkorutiinia, sillä parempi liikkuvuus mahdollistaa paremman voimantuoton. Tunti sopii myös aloitteiljoille.

Äijäjumppa 

Helppoa ja tehokasta jumppaa. Alkulämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskuntoliikkeitä sekä rentouttava loppuvenyttely.

 

 

LASTEN JA NUORTEN TUNNIT, PERHETUNNIT

 

 

Esibaletti 4 - 6 v. (Anni):

Tunnilla lähestymme baletin maailmaa ja tanssikulttuuria leikin keinoin. Baletin tekniikkaa on upotettu osaksi erilaisia tanssi- ja liikeharjoituksia. Pääasia on, että tunnilta lähdettäessa on innostunut ja hyvä mieli.
 

Jumppakoulu 3 -  6 v. (Saara):

Jumppakoulussa opitaan voimistelun alkeita leikin ja mielikuvituksen avulla. Lapsi oppii oman kehon toiminnasta ja kehittämään omaa ketteryyttään. Ryhmässä liikkumisen avulla lapsi oppii sosiaalisia taitoja ja saa hyvän pohjan liikunnallisiin harrastuksiin.

Parkour 6 v. + (Toni)

Parkour on monipuolinen harrastus kaiken ikäisille, sukupuolesta riippumatta. Lajissa yhdistyvät monipuolinen liikkuminen, itsensä haastaminen sekä hauskanpito.
Parkour lajina opettaa meitä tehokkaaseen sekä turvalliseen liikkumiseen esteen kuin esteen yli. Lajissa kiipeilemme, ylitämme matalia sekä korkeita esteitä, esim muureja, tasapainoilemme haastavillakin alustoilla ja opimme käyttämään kehoamme tehokkaasti.
Parasta parkourissa on se että se ei ole kilpailulaji: Emme kilpaile keskenään kuka on paras vaan koitamme haastaa itseämme kehittymään paremmaksi.

Jos monipuolinen liikkuminen kannustavassa ympäristössä kuulostaa hyvältä, tule rohkeasti mukaan!!

Perheliikunta 1 - 5 v. (Sanna):

Aikuisen ja lapsen mukavaa yhdessäoloa, liikunnan alkeita musiikin, satujen ja leikkien avulla, mukana voi olla useampi lapsi sekä molemmat vanhemmat.
 

Temppu-akro 5-7 v (Sini ja Saara):

Temppu-akro tunnilla tutustutaan akrobatian perusliikkeisiin kuten kuperkeikkoihin, kärrynpyöriin ja käsilläseisonaan. Tunnilla keskitytään temppuiluun ja akrobatrian tavoin kehittämään lapsen koordinaatiota sekä vartalonhallintaa mukavassa ja positiivisessä treeniympäristössä. Ryhmän kanssa tehdään pienimuotoinen esitys MNV:n joulujuhlaan.

Sirkus-alkeet  5-7 v(Sini ja Saara):

Sirkus-alkeet tutstutaan akrobatian perusliikkeisiin kuten kuperkeikkoihin, kärrynpyöriin sekä käsilläseisontaan. Tunnilla keskitytään temppuilun ja akrobatian myös vartalon hallintaan. Tunnit pidetään mukavassa ja positiivisessa treeniympäristössä. Ryhmän kanssa tehdään myös pienimuotoinen esitys MNV:n joulujuhlaan.

 


.